Молочна галузь
Молоко – надзвичайний продукт! Воно, буквально, дає життя кожній людині з народження, тому з давніх-давен виробництво та переробка молока займає особливе місце у житті людства. Молочна галузь - одна із найбільш ранніх біотехнічних галузей промисловості, в якій ферменти використовувались задовго до того, як люди дізналось про їх існування. І хоча це стародавня галузь, саме нові ензимні технології дозволяють оптимізувати виробничі процеси у ній. Зважаючи на жорсткі часові терміни обробки молока, функціювання молокопереробної промисловості, як ніяке інше, пов’язане із сучасними технологічними процесами. Сьогодні одні ферменти використовуються у молочній промисловості для виробництва сирів, йогуртів та інших молочних продуктів, в той час як інші мають більш спеціалізоване застосування, таке як поліпшення текстури або смаку, засвоюваності молока. Саме завдяки таким особливим інгредієнтам розкрилися можливості для дієтичного харчування – тепер для людей із непереносимістю лактози створені цілі лінійки безлактозних молочних продуктів.
Виробники молочної галузі зможуть скористатись ефективним ферментним препаратом Lactozym Pure від данського виробника Novozymes, що забезпечує контрольований гідроліз лактози. Використання даного ферменту допоможе отримати широку гаму молочних продуктів з пониженим вмістом лактози для лікувального та дієтичного харчування. Справжньою знахідкою стане використання препарату у боротьбі із кристалізацією молочного цукру в процесі зберігання згущеного молока, він також допоможе покращити консистенцію продукту, зменшити дозування цукру та збільшити термін придатності продукту. Оптимальні умови для 70-75% гідролізу майже природні - рН 6-6,5 та температура 35-40 С. Lactozym Pure може бути активним і при більш низькій температурі (близько 4 С), що дозволяє використовувати молоко і сироватку після нічного збереження