Продукти :: Консерванти

Антимікробні агенти

Нізин та натаміцин виробляються доброякісними організмами, які зустрічаються в природі, і являють собою натуральні харчові добавки. Визнаний на міжнародному рівні ефективний харчовий протимікробний агент нізин не є токсичним, а препарати на його основі схвалені в даний час в більш ніж 60 країнах, включно ЄС, де нізин класифікується в якості натуральної харчової добавки Е234, а також в США, де нізину присвоєний статус по системі GRAS. Нізинові антимікробні препарати надзвичайно ефективні у протидії грам-позитивним та патогенним бактеріям у широкому спектрі харчових продуктів, таких як тверді та м'які сири, сирні продукти (плавлені та пастоподібні сири), кондитерські (какао, шоколад) та хлібобулочні (піца) вироби, консервовані, морожені та варені овочі, молочні продукти (незбиране молоко, знежирене молоко, ароматизоване молоко з низьким вмістом жиру, молоко тривалого терміну зберігання), м'ясні напівфабрикати та консервовані морепродукти, салатні соуси, майонези, паштети та багато інших.

Натаміцин являє собою поліеновий макролідний антимікотик, вироблений бактерією Streptomyces natalensis і подібними штамами при вирощуванні в солодкому середовищі. Натаміцин схвалений до використання в якості харчового консерванту в більше ніж 40 країнах, включно ЄС, де він класифікується як харчова добавка Е235, та в США. Натаміцин ефективно усуває ризик розвитку дріжджів і цвілі в продуктах харчування і напоях. Згідно стандартів ВООЗ натаміцин не є антибіотиком.

Ми пропонуємо високоефективні антимікробні препарати на основі нізину та натаміцину різних виробників, а також унікальний продукт бельгійської компанії Handary на основі лізоциму Lysoch® L4, які використовуються для подовження терміну придатності та збільшення бактеріологічної безпеки продуктів харчування.