Виноробство :: Активатори бродіння
Поживні добавки
Живлення дріжджів азотистими речовинами є ключовим фактором при управлінні алкогольної ферментацією. Для забезпечення повної алкогольної ферментації та запобігання виникненню органолептичних відхилень вкрай важливо запобігти брак факторів росту і факторів виживання сусла.
Порошок целюлози | Аміачний азот | Тіамін | Органічний азот | Інтерактивні дріжджі |
Стінки дріжджових клітин | Підвищення вмісту доступного азоту(YAN) при внесенні препарату (на 200 ppm) | Дозування (ppm) |
Гранично допустиме дозування (ЕС) (ppm) |
|
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Комплексна дія | |||||||||
Енофлор Oenoflore |
○ ○ ○ | ○ ○ ○ | ○ ○ ○ | 100 | 300 - 400 | 400 | |||
Еностім Oenostim |
○ ○ ○ | ○ ○ ○ | 0 | 300 | 300 | ||||
Вітактіф Vitactif |
ДАФ+ ○ ○ | ○ ○ ○ | ○ ○ ○ | 300 | 200 - 400 | 450 | |||
Оптіфлор (бактерії) Optiflore (bacteria) |
○ ○ ○ | 0 | 300 | 1500 | |||||
Актібіол Actibiol |
○ ○ ○ | ○ ○ ○ | ○ ○ ○ | 0 | 300 - 600 | 1500 | |||
Проста дія | |||||||||
Вітафермент РН Vitaferment PH |
ДАФ+ ○ ○ | ○ ○ ○ | 400 | 100 - 500 | 500 | ||||
Вітафермент Vitaferment | SAP+ ○ ○ | ○ ○ ○ | 400 | 100 - 500 | 500 | ||||
Діаммоній фосфат ДАФ |
○ ○ ○ | 400 | 200 - 500 | 1000 | |||||
Натрію аскорбіл фосфат, аскорбінова кислота SAP | ○ ○ ○ | 400 | 200 - 500 | 1000 | |||||
Детоксикація | |||||||||
Біофікс Biofix |
○ ○ ○ | 0 | 200 - 300 | 400 | |||||
Корекція каламутності | |||||||||
Гранусел Granucel |
○ ○ ○ | 0 | 200 - 800 | - |
Основна дія активаторів
Органічний азот | Забезпечують живлення дріжджів |
Мінеральний азот | Дозволяють уникнути проблем у ході ферментації |
Стероли/Жирні кислоти | Виявляють сортові та ферментативні аромати |
Вітаміни, мінерали | Запобігають виникненню ароматичних відхилень |
Порошок целюлози | Дозволяють уникнути розвитку brettanomyces |
Стінки дріжджових клітин | |
Інактивовані дріжджі |