Виноробство :: Активатори бродіння

Поживні добавки

Живлення дріжджів азотистими речовинами є ключовим фактором при управлінні алкогольної ферментацією. Для забезпечення повної алкогольної ферментації та запобігання виникненню органолептичних відхилень вкрай важливо запобігти брак факторів росту і факторів виживання сусла.

  Порошок целюлози Аміачний азот Тіамін Органічний азот Інтерактивні
дріжджі
Стінки дріжджових клітин Підвищення вмісту доступного азоту(YAN) при внесенні препарату (на 200 ppm) Дозування
(ppm)
Гранично допустиме дозування (ЕС)
(ppm)
Комплексна дія
Енофлор
Oenoflore
○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ 100 300 - 400 400
Еностім
Oenostim
○ ○ ○ ○ ○ ○ 0 300 300
Вітактіф
Vitactif
ДАФ+ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ 300 200 - 400 450
Оптіфлор
(бактерії)
Optiflore (bacteria)
○ ○ ○ 0 300 1500
Актібіол
Actibiol
○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ 0 300 - 600 1500
Проста дія
Вітафермент РН
Vitaferment PH
ДАФ+ ○ ○ ○ ○ ○ 400 100 - 500 500
Вітафермент Vitaferment SAP+ ○ ○ ○ ○ ○ 400 100 - 500 500
Діаммоній фосфат
ДАФ
○ ○ ○ 400 200 - 500 1000
Натрію аскорбіл фосфат, аскорбінова кислота  SAP ○ ○ ○ 400 200 - 500 1000
Детоксикація
Біофікс
Biofix
○ ○ ○ 0 200 - 300 400
Корекція каламутності
Гранусел
Granucel
○ ○ ○ 0 200 - 800 -

Основна дія активаторів

Органічний азот Забезпечують живлення дріжджів
Мінеральний азот Дозволяють уникнути проблем у ході ферментації
Стероли/Жирні кислоти Виявляють сортові та ферментативні аромати
Вітаміни, мінерали Запобігають виникненню ароматичних відхилень
Порошок целюлози Дозволяють уникнути розвитку brettanomyces
Стінки дріжджових клітин
Інактивовані дріжджі