Виноробство :: Бактерії

Малолактична ферментація /МЛФ/, або молочнокисле бродіння, знижує кислотність і змінює в кращу сторону органолептичний профіль і сенсорні характеристики вина. Використання молочнокислих бактерій при ко-інокуляції значно знижує технічні витрати і зменшує утворення біогенних амінів у вині.

Тип інокуляції Ено 1
Oeno 1
Ено 2
Oeno 2
Строки інокуляції Технічні завдання
Рання ко-інокуляція ○ ○ ○ За 24-48 годин до початку АФ Забезпечити нормальне проведення традиційного технологічного процесу
Пізня
ко-інокуляція
○ ○ ○ Після досягнення щільності 1010 Забезпечити нормальне проведення традиційного технологічного процесу: АФ, потім МЛФ
Епізодична інокуляція ○ ○ ○ АФ завершена чи близька до завершення МЛФ після пост-АФ мацерації. МЛФ в бочках
Лікувальна
Інокуляція
○ ○ ○ ○ Пізній Відновлення («завислої») МЛФ, що призупинилась. Весняна МЛФ. 
Виконання Витримати 15 хв., потім виконати пряме внесення Обводнення протягом 24 годин з використанням активатору

Тип вина рН Загальний показник SO2 Температура Толерантність до сирту
Ено 1
Oeno 1
>3,3 до 450 ppm 16 – 24 °C >15% об
Ено 2
Oeno 2
>3,3 до 600 ppm 16 – 24 °C >15% об