Виноробство :: Бактерії
Малолактична ферментація /МЛФ/, або молочнокисле бродіння, знижує кислотність і змінює в кращу сторону органолептичний профіль і сенсорні характеристики вина. Використання молочнокислих бактерій при ко-інокуляції значно знижує технічні витрати і зменшує утворення біогенних амінів у вині.
Тип інокуляції | Ено 1 Oeno 1 |
Ено 2 Oeno 2 |
Строки інокуляції | Технічні завдання |
---|---|---|---|---|
Рання ко-інокуляція | ○ ○ ○ | За 24-48 годин до початку АФ | Забезпечити нормальне проведення традиційного технологічного процесу | |
Пізня ко-інокуляція |
○ ○ ○ | Після досягнення щільності 1010 | Забезпечити нормальне проведення традиційного технологічного процесу: АФ, потім МЛФ | |
Епізодична інокуляція | ○ ○ ○ | АФ завершена чи близька до завершення | МЛФ після пост-АФ мацерації. МЛФ в бочках | |
Лікувальна Інокуляція |
○ ○ | ○ ○ | Пізній | Відновлення («завислої») МЛФ, що призупинилась. Весняна МЛФ. |
Виконання | Витримати 15 хв., потім виконати пряме внесення | Обводнення протягом 24 годин з використанням активатору |
Тип вина | рН | Загальний показник SO2 | Температура | Толерантність до сирту |
---|---|---|---|---|
Ено 1 Oeno 1 |
>3,3 | до 450 ppm | 16 – 24 °C | >15% об |
Ено 2 Oeno 2 |
>3,3 | до 600 ppm | 16 – 24 °C | >15% об |