Виноробство :: Таніни

Використання танінів в ході витримки дозволяє поліпшувати вина, потенціал яких ще не повністю виражений, а також коригувати недоліки вин, стабілізувати їх і вести підготовку до витримки вин в пляшках.

Таніни, що використовуються при ферментації

Таніни Внесення Дозування Склад Застосування у виноробстві Тип вина
Протанін R
Protanin R
При подрібненні ягід 100 – 300 ppm:
якщо виноград здоровий 300 – 600 ppm:
якщо виноград уражений
Проантоцианіди Попереджають ризик випадіння в осад фарбувальної речовини (реакція на протеїни)
Антиоксидантна дія
Інгібітор лактази
Червоне сусло та червоні вина
Софтан V
Softan V
В ході ферментації або при знятті з осаду 200 – 400 ppm Катехін + Полісахариди Стабілізація кольору
Покращує округлість
Червоні та рожеві вина
Танін з чорнильних горішків (галлов)
На спирту
При подрібненні
При оклеюванні (колажі)
30 – 100 ppm Танін з чорнильних горішків Антиоксидантна дія
Інгібітор лактази
Покращує оклеювання (колаж)
Запобігає надмірному оклеюванні
Сусло білих та рожевих вин, білі та рожеві вина
Вінітан
Vinitan
В ході ферментації або витримки 50 – 300 ppm Виноградні проантоцианіди Покращує структуру вина
Висока реактивність при стабілізації кольору
Червоні вина

Таніни, що використовуються при визріванні та витримці

Таніни Внесення Дозування Склад Застосування у виноробстві Тип вина
Софтан П
Softan P
При зливі виноматеріалу з бродильного чану або в ході витримки 100 – 400 ppm Проантоцианіди
+
Полісахариди
Покращує структуру, округлість та ароматичні характеристики вина Червоні вина
Софтан C
Softan S
В ході витримки Червоні вина: 100 –300 ppm Білі вина: 30 – 50 ppm Проантоцианіди
+
Еллаготаніни
+
Полісахариди
Підсилює основні якості вина, в особливості його структуру, округлість та ароматичну складність Червоні та білі вина
Софтан Файнал Тач
Softan Final Touch
В ході витримки Червоні вина: 50 –200 ppm Білі вина: 20 – 100 ppm Еллаготаніни дубу
+
Полісахариди
Покращує довготу вина Червоні та білі вина
Ексельтан
Exceltan
При зливі виноматеріалу з бродильного чану або в ході витримки 100 – 500 ppm Проантоцианіди з винограду
+
Еллаготаніни
Покращує структуру вина
Стабілізує колір
Антиоксидантна дія
Червоні вина