Виноробство :: Таніни
Використання танінів в ході витримки дозволяє поліпшувати вина, потенціал яких ще не повністю виражений, а також коригувати недоліки вин, стабілізувати їх і вести підготовку до витримки вин в пляшках.
Таніни, що використовуються при ферментації
Таніни | Внесення | Дозування | Склад | Застосування у виноробстві | Тип вина |
---|---|---|---|---|---|
Протанін R Protanin R |
При подрібненні ягід | 100 – 300 ppm: якщо виноград здоровий 300 – 600 ppm: якщо виноград уражений |
Проантоцианіди | Попереджають ризик випадіння в осад фарбувальної речовини (реакція на протеїни) Антиоксидантна дія Інгібітор лактази |
Червоне сусло та червоні вина |
Софтан V Softan V |
В ході ферментації або при знятті з осаду | 200 – 400 ppm | Катехін + Полісахариди | Стабілізація кольору Покращує округлість |
Червоні та рожеві вина |
Танін з чорнильних горішків (галлов) На спирту |
При подрібненні При оклеюванні (колажі) |
30 – 100 ppm | Танін з чорнильних горішків | Антиоксидантна дія Інгібітор лактази Покращує оклеювання (колаж) Запобігає надмірному оклеюванні |
Сусло білих та рожевих вин, білі та рожеві вина |
Вінітан Vinitan |
В ході ферментації або витримки | 50 – 300 ppm | Виноградні проантоцианіди | Покращує структуру вина Висока реактивність при стабілізації кольору |
Червоні вина |
Таніни, що використовуються при визріванні та витримці
Таніни | Внесення | Дозування | Склад | Застосування у виноробстві | Тип вина |
---|---|---|---|---|---|
Софтан П Softan P |
При зливі виноматеріалу з бродильного чану або в ході витримки | 100 – 400 ppm | Проантоцианіди + Полісахариди |
Покращує структуру, округлість та ароматичні характеристики вина | Червоні вина |
Софтан C Softan S |
В ході витримки | Червоні вина: 100 –300 ppm Білі вина: 30 – 50 ppm | Проантоцианіди + Еллаготаніни + Полісахариди |
Підсилює основні якості вина, в особливості його структуру, округлість та ароматичну складність | Червоні та білі вина |
Софтан Файнал Тач Softan Final Touch |
В ході витримки | Червоні вина: 50 –200 ppm Білі вина: 20 – 100 ppm | Еллаготаніни дубу + Полісахариди |
Покращує довготу вина | Червоні та білі вина |
Ексельтан Exceltan |
При зливі виноматеріалу з бродильного чану або в ході витримки | 100 – 500 ppm | Проантоцианіди з винограду + Еллаготаніни |
Покращує структуру вина Стабілізує колір Антиоксидантна дія |
Червоні вина |